Posts tagged: bÖrekler

Ispanaklı lezzet ruloları Tarifi

MALZEMELER
1 kg ıspanak
4 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çayikaşığı karabiber
1 paket milföy hamuru
HAZIRLANIŞI
Sebzelerimizi kıyalım. Bir tencerede kıydığımız soğanları ve sarımsakları pembeleşinceye kadar tereyağı île kavuralım. Ispanakları da ilave edelim ve suyunu salıncaya kadar pişirelim,. Milföy hamurları üst üste koyalım ve merdane ille1 dikdörtgen şeklinde açalım. Hazırladığımız harcı içerisine koyalım ve rolo yapalım. 180 derece yağladığımız tepside üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Dilimleyerek servis edelim. Dilerseniz dilimledikten sonra, üzerlerine kaşar1 peyniri koyup tekrar fırına verebilirsiniz.
Read more »

Soğanlı kiş Tarifi

MALZEMELER
HAMURU İÇİN

11 kaşık un
125 gr tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
1 yumurta
İÇİ İÇİN
2 yumurta
250 gr krema
6 adet soğan
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 diş sarimsak
HAZIRLANIŞI
Bütün hamur malzememizi karıştırıp yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım. Diğer tarafta 6 soğanı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda kavuralım. Karabiberle ve tuzla lezzetlendirelim. İç harcı biraz soğuyunca içine yumurtalarımızı ve kremamızı koyalım ve karıştıralım. Bir diş sarımsağımızı da dövüp iç harcımıza ilave edelim. Kaşar peynirimizin de yarısını koyalım. Dinlenen hamurumuzu 1 cm kalınlığında açalım yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını yükselterek yayalım iç harcımızı üzerine döküp yayalım, 180 derecede pişirelim fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar peynirimizi gezdirelim, kaşar rendesi pernbeleşince fırından çıkaralım. Benim çevremde en çok sevilerek yenen bir alternatif.Deneyin beğeneceksiniz
Read more »

Sebzeli börek Tarifi

MALZEMELERİ
4 büyük boy patates
1 kabak
1 demet taze soğan
3 yumurta
1 bardak süt ya da süt kreması
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
İÇİ İÇİN
1 demet maydanoz
1 su bardağı beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Taze soğanlarımızı ince ince doğrayalım.Patateslerimizi doğradığımız soğanlarımızı kırdığımız yumurtalarımız süt kremasını ve baharatlarımız ilave edip harmanlayalım. Fırın kabımızın içine bu harcın yarısını yayalım üzerine ezerek maydanozla karıştırdığımız peynirimizi yayalım. Kalan patatesli harcımızı da peynirimizin üstüne yayıp,
dilimlenmiş kabakları üzerine dizelim 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Dilimleyerek servis yapalım.
İçinde un olmadan yufka kullanmadan lezzetli bir börek tarifi. Çook beğeneceksiniz…
Read more »

Peynirli börek Tarifi

MALZEMELER
HAMURU İÇİN

4 adet yufka
1 adet yumurta
1-1.5 su bardağın yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağı
İÇİ İÇİN
250 gr beyaz peynir
Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Maydanozları kıyalım, peyniri çatalla ezelim ve maydanozla karıştıralım. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayalım ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serelim. Kalan yufkaları elimizde 3-4 parçaya ayıralım, 1 kat döşenecek şekilde birleştirelim. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpalım, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı île sürelim. Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpelim, En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatalım. Kalan sostan üzerine sürelim. 180 derece önceden ısıtılmış fin uda ‘güzelce kızarana kadar piişiiırelliinı Afiyet olsun.
Read more »

Ispanaklı Böreği Tarifi

MALZEMELER
1 kg ıspanak
4 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çayikaşığı karabiber
1 paket milföy hamuru
HAZIRLANIŞI
Sebzelerimizi kıyalım. Bir tencerede kıydığımız soğanları ve sarımsakları pembeleşinceye kadar tereyağı île kavuralım. Ispanakları da ilave edelim ve suyunu salıncaya kadar pişirelim,. Milföy hamurları üst üste koyalım ve merdane ille1 dikdörtgen şeklinde açalım. Hazırladığımız harcı içerisine koyalım ve rolo yapalım. 180 derece yağladığımız tepside üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Dilimleyerek servis edelim. Dilerseniz dilimledikten sonra, üzerlerine kaşar1 peyniri koyup tekrar fırına verebilirsiniz.
Read more »

Kıymalı börek Tarifi

MALZEMELERİ
2 orta boy soğan
225 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/4 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 adet hazır yufka
HAZIRLANIŞI
Soğanı soyup yıkayalım, iri iri doğrayalım, kıyma ile birlikte tencereye koyalım. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene kadar 15 dakika pişirelim. Maydanozu yıkayalım, ayıklayalım, ince ünce doğrayıp kıymaya ilave edelim. Tuz ve karabiberi de koyup karıştıralım. 30 cm çapta bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ille yağlayalım, kalan yağı süte ekleyelim. Yumurtayı bir kâseye kıralım ve çırpalım. Yumurtayı süt ve yağ karışımına ilave edelim., Yufkaların yarısını her katın arasına sütlü karışımdan sürerek tepsiye 4 kat olacak şekilde koyalım ve hazırladığımız içi yufkaların üzerine yayalım. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirelim, üzerine yine sütlü karışımdan sürelim. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarın, sıcakken 1 yemek kaşığı su serpelim, üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirelim. Yufkaların arasına ve üzerine sürmek iiçiin süt yerine süt-yoğurt karışımı da kullanabilirsiniz
Read more »

KÜÇÜk bÖrekler Tarifi

Vuflca Be yapılan bu börekler meze olarak küçük sigara böreği tarzında veya küçük muska şeklinde hazırlanır.
İçine aşağıda gösterilen çeşitli içler konur.Bu bö­rekler bol zeytinyağında kızartıldığı gibi fırında da ya­pılabilir Fırında yapıldığı zaman yufkayı yağiamak ve üzerine yumurta sürmek gerekir.
PEYNİRLİ
Beyaz peyniri rendeleyiniz, içine ince kıyılmış dere­otu veya maydanoz ve bir yumurta ilâve ederek iyi­ce karıştırınız.
KIYMALI
1.Kıymayı bir kapta biraz yag ve rendelenmiş bir baş soğanla pembeleşene kadar kavurunuz,
2.1/2 bardak su katarak, suyunu çekene kadar
pişiriniz,
3.Ateşten aldıktan sonra tuz, biber ve ince kıyıl­mış maydanoz İâve ediniz.
SOSİSLİ
1.Sosisleri haşladıktan sonra derisini soyunuz (ve uzunlamasına 2′ye kesiniz),
2.Böreklerin boyuna göre tekrar 2 veya 3′e bölünüz
Read more »

BÖrekler ve mantilar yayla bÖreĞİ Tarifi

MALZEMESİ
1 Kahve fincanı sıvıyağ,
1 Kaşık sirke,
1 Kahve fincanı erimiş margarin,
2 Yumurta,
1 Kahve fincanı süt veya su,
1 Tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ.
YAPILIŞI
1.1 Kahve fincanı sıvıyağ, su veya süt, 2 yumurta ve sirkeyi tuz ilâvesi ile bir kâsede çırpınız,
2.Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapınız ve 2 bezeye ayırınız,
3.Un serperek hamuru ince açınız ve erimiş mar­garin sürünüz. Diğer bezeye de aynı işlemi yapınız,
4.Yağ sürülmüş yufkaları kenar noktasından baş­layarak sigara sarar gibi sarınız,
5.4 cm. ara ile kesiniz, iki açık ucunu bastırarak kapatınız,
6.Parçaları tek tek yuvarlak (1,5-2 mm) açaırak, kıymalı veya peynirli iç koyup poğaça gibi kapatınız,
7.Bol kızgın yağda kızartıniz.

KÜÇÜk bÖrekler Tarifi

MALZEMESİ
4 Su bardağı un,
1 Su bardağı yoğurt,
1 Büyük paket margarin,
1 Adetyumurta,
1 Kahve kaşığı tuz,
1,5 Çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
1.Yağın 3/4′ünü, un ile ve düz bir yerde kıyınız,
2.İçine bir yumurta sarısı, yoğurt, tuz ve kabartma tozu ilâve ediniz,
3.İyice yoğurarak hamur yapınız,
4.Hamuru uzunlamasına merdane ile ve yarım cm. kalınlığında açınız, içine margarinin geriye kalan 1/4′ünü sürerek rulo yapınız,
5.Ruloyu bir küçük kaba olarak üzerine bir bez kapayınız ve buzdolabında bir gün bekletiniz,
6.Ertesi gün hamuru merdaneyle yarım cm. kalın­lığında açarak dilediğiniz büyüklükte karelere kesiniz, iç koyarak ve ikiye, üçe katlayarak veya üçgen biçi­mi vererek kapatınız, üstüne yumurta sürüp yağlı tepsiye diziniz ve orta ısıda pişiriniz