Posts tagged: bİskÜvİ

Kakaolu pasta Tarifi

MALZEMESİ
Yarım kilo süt.
Yarım kilo bisküvi
Yarım küçük paket margarin,
1 Su bardağı toz şeker,
2 Çorba kaşığı nişasta,
1 Çorba kaşığı un,
2 Çorba kaşığı kakao.
Garnitür için, dövülmüş fındık ve hindistancevizi.
YAPILIŞI
1.Nişastayı, unu, şekeri ve kakaoyu, bir tencere­de iyice karıştırınız,
2.Soğuk sütü yavaş yavaş ilâve ederek ve karıştı­rarak kaynatınız,
3.Koyulaşınca ateşten indiriniz,
4.Sıcakken bir kat bisküvi, bir kat krema koyunuz,
5.Üzerini, fındık ve dövülmüş hindistancevizi ile süsleyiniz ve bir süre buzdolabında bekletiniz
Read more »

Mozaİk pasta Tarifi

MALZEMESİ
300 Gram bisküvi,
1 Yumurta,
1 Su bardağı şeker,
1 Su bardağı süt,
1 Çorba kaşiğı kakao,
1 Küçük paket margarin (125 Gr.),
Biraz fındık ve yeşil fıstık.
YAPILIŞI
1.Margarini kaynayan su buharında eritiniz ve içi­ne şeker ilâye ediniz,
2.Şeker eriyince süt, kakao ve yumurtayı yediriniz,
3.Bisküvileri ufak ufak parçalayınız,
4.Hepsini karıştırınız,
5.Yağ kâğıdına boşaltınız ve kâğıda sararak arzu ettİğiniz şekli veriniz,
6.Buzdolabında beklettikten sonra yağ kâğıdın­dan çıkartarak servis tabağına koyunuz.
Read more »

Pİramİt pastasi Tarifi

MALZEMESİ
300 Gram bisküvi,
1,5 Su bardağı pudra şekeri,
2 Yumurta,
3 Çorba kaşığı kakao,
1 Küçük paket margarin (125 Gr.), Portakal kabuğu rendesi.
YAPILIŞI
1.Yumurtayı, şekerle iyice çırpınız,
2.Buna, erimiş gibi, kakao ve biraz portakal kabu­ğu rendesi ilâve ederek karıştırınız,
3.Bisküviyi ufalayınız ve karışımın içine katınız,
4.Karışıma, elinizle veya yağlı kâğıt arasında uzun üçgen şekli vererek buzdolabında, 3-4 saat bekleti­niz.
5.1,5 cm. kalınlığında dilerek servis yapınız.
Read more »

Bademlİ bİskÜvİ Tarifi

MALZEMESİ
3 Su bardağı un,
1 Küçük paket margarin (125 gram),
2 Adet yumurta,
2 Çorba kaşığı süt, 100 Gram badem, Yarım paket vanilya.
YAPILIŞI
1.Unu tepsiye koyup ortasını açınız ve eritilmemiş margarini, pudra şekerini, sütü ve bir yumurtayı ilâve ederek karıştırınız,
2.Etrafından un alarak hamur haline getiriniz,
3.Hamuru cevizden biraz daha küçük parçalar halinde keserek ve elle yuvarlayarak hafif bastırınız ve yağlanmış fırın tepsisine, 2 cm.’lik aralıklarla dizi­niz,
4.Üzerine yumurta sürünüz,
5.Su içinde bırakılmak suretiyle kabukları soyul­muş bademleri, ince ve uzun biçimde kıyınız ve her bisküvi hamurunun üzerine 7-8′er tane batırınız,
6.Orta ısılı fırında pişiriniz,
7.Kızarınca servis tabağı koyunuz

Kakaolu bİskÜvİ Tarifi

MALZEMESİ
1,5 Su bardağı pudra şekeri,
1 Küçük paket margarin, (125 gram),
1 Yumurta,
1 Çorba kaşığı kakao,
1 Çay kaşıdı karbonat.Vanilya,
2,5 Su bardağı un.
YAPILIŞI
1.Yağı, pudra şekerini, vanilyayı, kakaoyu ve yu­murtayı bir kap içinde eziniz,
2.Karbonatla unu eleyerek ilâve ediniz ve hamur yapınız,
3.Hamura ceviz kadar parçalara ayırarak el ile hamur tahtası üzerinden uzun yuvarlayınız,
4.Hamuru simit şekli veriniz ve yağlanmış tepsiye, 2 cm. aralıklarla diziniz,
5.Orta hararette fırında pişiriniz ve pudra şekerine bulayarak servis tabağına koyunuz.

Hİndİstan cevİzlİ bİskÜvİ Tarifi

MALZEMESİ
1 Büyük paket margarin (250 gramlık),
2,5 Su bardağı un,
1,5 Su bardağı pudra şekeri,
3 Adet yumurta,
1 Kahve fincanı hindistancevizi,
1 Kahve kaşığı vanilya
YAPILIŞI
1.Unu, geniş bir tepsiye seriniz,
2.Margarini ılık yerde tutarak yumuşatınız,
3.Yağla pudra şekerini iyice karıştırınız,
4.Buna, teker teker üç yumurtayı ve hindistancevizini ilâve ederek iyice yediriniz,
5.Un ve vanilyayı ilâve ederek hamur yapınız
6.Sıkmatorbasına koyarak yağlanmış tepsiye yu­varlak biçimde sıkınız,
7.Kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz,
8.Tekrar hindistancevizi ve pudra şekeri buiaya­rak servis tabağına diziniz

Budaklı bisküvi Tarifi

MALZEMESİ
1,5 Su bardağı şeker,
4 Adet yumurta,
1 Su bardağı çekirdeksiz üzüm,
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz,
3 Su bardağı un,
1 Su bardağı eritilmiş margarin,
1 Çay kaşığı kabartma tozu.
YAPILIŞI
1.Yumurtayı, şekeri ve eritilmiş soğuk yağı karıştırı­nız,
2.Buna, karbonatla elenmiş unu, üzümü ve cevizli ilâve ederek iyice karıştırınız,
3.Bu hamurdan, ceviz iriliğinde parçalar kopara­rak, yağlanmış fırın tepsisine, şekil vermeden diziniz,
4.Orta ısılı fırında, pembeleşinceye kadar pişiriniz,
5.Servis tabağına alınız.

Karanfİllİ bİskÜvİ Tarifi

MALZEMESİ
1 Su bardağı eritilmiş margarin.
Yarım su bardağı küllü su
1 Su bardağı toz şeker,
1 Çay kaşığı karbonat,
1 Su bardağı çekilmiş ceviz
Yeter miktarda karanfil, bir fiske tuz.
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
1.Margarini, kabartma tozunu, bir fiske tuzu, küllü suyu ve şekerin yarısını, çukur bir kapta karıştırınız,
2.Unu yavaş yavaş ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız,
3.Hazırlanan hamuru yarım saat dinlendiriniz,
4.Çekilmiş veya havanda iyice dövülmüş cevizin içine, dövülmüş karanfil tozunu ve şekerin ikinci yarı­sını ilâve ediniz,
5.Dinlenmiş hamurdan, ceviz iriliğinde parçalar kopararak elde yuvarlayınız ve çukurlaştırarak içleri­ne cevizli içten doldurarak üstlerini elle kapatınız,
6.Her parçanın üstüne birer karanfil koyarak yağlı fırın tepsisine diziniz,
7.Orta ısılı fırında pişiriniz;
8.Üzerlerine pudra şekeri .serperek servis tabağı­na alınız.

Findikli bİskÜvİ Tarifi

MALZEMESİ
1  Su bardağı pudra şekeri,
Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi,
2 Adet yumurta sarısı,
1 Adet büyük paket (250 Gr.) margarinin
1 Kahve fincanı süt,
1 Çay kaşığı karbonat,
4 Su barçjağı un.
YAPILIŞI
1.Karbonatı ve unu hamur tahtasına eleyiniz,
2.Ortasına margarini koyarak bıçakla kıyınız,
3.Pudra şekerini, yumurta sarısını ve kavrulmuş ve irice dövülmüş fındık içini ilâve ederek hamur yapı­nız,
4.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak avuç arasında yuvarlayınız,
5.Bu yuvarlakları, üstlerine hafifçe bastırarak ve aralıklı olarak, yağlanmış fırın tepsisine diziniz,
6.Üstlerine yumurta akı sürünüz ve ortalarına birer fındık içi tanesi koyunuz,
7.Orta ısılı fırında pişiriniz