Et Kavurma tarifi

et-kavurma-tarifi
Malzemeler

Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6

1.5 Kilo dana rosto
200 gr soyulmuş sosis
80 gr salam
100 gr dana jambon
1 Dilim ekmek
2 Kase küp doğranmış domates
3 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 Adet yumurta
1 Adet soğan
7 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
* Doğranmış soğan ve sarımsağı 4 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin.
* Domatesi ilave edip, yüksek ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
* Tuz ve karabiber serpin.
* Sosis, salan ve janbonu robotta kıyın.
* Yumurta, 1 tutam tuz ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi ve maydanozun yarısını derin bir kapta karıştırın.
* 3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırın.
* Eti koyup sık sık çevirerek kızartın.
* Tavadan aldığınız rostoyu birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin.
* Eti bir fırın kalıbına koyup hazırladığınız karışımı dilimlerin arasına doldurun.
* Yanına hazırladığınız domates gezdirin.
* Üzerini yağlı kağıtla kaplayın.
* 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
* Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın.
* 10 Dakika dinlendirin.
* Dilimler halinde servis tabağına alıp domatesli karışımı yanına ilave edin.
* Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın