Elmalı Pasta

elmali-pasta

Malzeme :

1 kilo ekşi elma

3 su bardağı un

125 gr. margarin yağ

1 paket kabartma tozu

1 fincan süt veya yoğurt

1 paket tarçın

1 çay bardağı şeker

Yapılışı :
Elmanın bir adedini ayırıp diğerlerini rendeleyiniz. Ayır­dığınız bir elmayı da rendeleyip şekerle ateş özerinde bi­raz pişiriniz. Pişirdiğiniz elmayı çiğ elmaya karıştırıp, tar­çını serpip hepsini karıştırınız. Unu hamur tahtasına eleyip ortasına yağı, kabartma tozunu koyup hamur yapınız. Ha­murun yarısına 1 cm. İnceliğinde açıp yağlanmış bir tepsi­ye koyarak üzerine elmaları yayınız. Üzerine yine aynı kalınlıkta açılmış hamurla kapatınız. Üzerine sulandırılmış yumurta veya sade su sürüp fırına atınız. Orta hararetli fı­rında altı üstü pembe renk oluncaya kadar pişiriniz. Ha­murdan biraz ayırıp inceliğinde elinizde şekillendirdikten sonra pastanızın üzerine istediğiniz şekilde süsleyebilirsi­niz. İçinde bulunduğumuz mevsim elmanın bol olduğu mev­sim olduğundan bu pastayı sık sık yapabilirsiniz. Bilhassa 5 çaylarında elmalı pastayı misafirlerinize gönül rahatlığıyla da ikram ede­bilirsiniz.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın