Ciğer sote Tarifi

5-6 kişilik
10 dakika ocakta

(yûksek-orta ateşte)
MALZEMELER
Soğan (2 adet),
Kuzu ciğeri (500 gram kuşbaşı doğranmış),
Kuru özüm (4 yemek kaşığı),
Maydanoz (1/4 demet doğranmış),
Ceviz içi (2 yemek kaşığı),
Zeytinyağı (1 yemek kaşığı)
Tereyağı (1 yemek kaşığı),
ciğer sote
HAZIRLANIŞI
1)2 adet soğanı ince ince dilimleyin. Tavanın içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyarak dilimlediğiniz soğanları içine atın, hızlıca soteleyin ve üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı koyun.
2)Soğanlar hafif renk alınca üzerine kuşbaşı doğranmış ciğerleri ilave edin ve sotelemeye başlayın.
3)Ciğerler yaklaşık 7-8 dakika orta ateşte soteledikten sonra içine 4 yemek kaşığı kuru üzüm, 1/4 demet doğranmış maydanoz ve 2 yemek kasığı ceviz içi ekleyerek hızlı hızlı karıştırın ve ocaktan indirin. Ciğerlerinizi bir servis tabağına alarak servise hazır hale getirin.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın