Cezerye

cezerye

Malzemeler – İçindekiler
1 kilo havuç
1,5 su bardagı toz şeker
1 paket petibör büsküvi
1 kilo kırık ceviz
Hindistan cevizi

Cezerye – Pişirme Talimatları – Hazırlanışı – Yapılışı – Nasıl Yapılır ?
4 bardak suyun içine rendelenmiş havuçları atıp kaynatın.5 dk sonra İçine şekeri ilave edip beraber pişirin. Havuçlar eriyince altını kapatıp soğumasını bekleyin. 1 paket büsküviyi karışımın içine ufalayın. 1 kilo kırık cevizi de ekleyi iyice karıştırın. Oluşan sert hamurdan toplar yapıp hindistan cevizine bulayın..

1 Yorum

  • By Esra Karadaş, 31 Ağustos 2010 @ 11:55

    oktay usta annem seni çok seviyor,internetin başına oturduğunda da tek baktığı site senin siten.sırf tariflerine bakabilmek için bilgisayar kullanmayı öğrendi:).ama ben az önce çok sevdiğim cezerye tarifini annemin yazdığını gördüm ve çok heveslendim çünkü çok seviyorum.ama tarifle resim uymuyor.resimde cezeryeler farklı şekilde,tarifte top şeklinde demişsin.niye tarif sonucu yapılan cezeryenin resmini koymadınız.kolay gelsin ustacım

Links to this Post

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın