Çerkez Tavuğu

cerkez_tav

Malzemeler:

Tavuk 1 adet 1250 gram
Su 3 su bardağı 600 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Sarmısak 8 diş 24 gram
Ekmek (Bayat) 5 ince dilim 100 gram
Ceviz içi (dövülmemiş) 3 su bardağı 300 gram
Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Sıvı yağ 2 yemek kaşığı 20 gram
Kırmızı biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

Hazırlanışı:

Tavuğu yıka, 3 su bardağı su ve tuz ile, kısık ateşte, yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini lifleri boyunca dit, servis tabağına düzgünce yay. Sarmısağı soy, yıka, ekmek içi ve cevizle blenderden geçir, 3 su bardağı tavuk suyunu ve kara biberi ekle, karıştır. Tavuk etinin üzerini bu karışımla kapat. Yağı ısıt, kırmızı biberi koy, bir iki kez karıştır, ocaktan alıp cevizli tavuğun üzerine gezdir.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın