Bamya yemeği resimli tarifi

MALZEMELER
-Yarım kilo uzun bamya
-2 domates
-2 tane orta boy soğan
-Bir fincan zeytinyağı
-1 limon suyu
-Tuz, su

YAPILIŞI
Bamyaların baş kısmı bıçakla koni şeklinde kesilir. Tabanı düz bir tencere alınır. Ortasına bir tane domates dilimi, kenarlarına da soğan dilimlerinden koyulur. Soğanların etrafına, baş kısmı tencerenin kenanna gelecek şekilde bamyalar dizilir. Bamyaların üstüne kalan soğan ve domates dilimleri dizilip üstüne zeytinyağı, limon suyu, tuz ve kafi miktarda su dökülür. Kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Bamyalar yumuşaymca ocaktan indirilir. Servis tabağına ters çevirilerek alınır ve soğuduktan sonra servis edilir.

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın