Akıtma tarifi

Hazırlanışı
Şeker ve maya ılık sütte eritilir. Sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar un koyarak akıcı bir hamur yapılır. Ilık yerde iki misli olana dek mayalandırılır. Teflon tavaya birer kepçe konur, göz göz olunca çevrilir, diğer tarafta pişirilir. Pişen krepler üst üste konur. Bfçak ile dört eşit parçaya bölünür. Parçaların geniş tarafına peynir çubukları ile rulo yapılır. Rulolara kürdan saplanır. Servis tabaklarına yerleştirilir.
Malzemeler
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvıyağ

Yorumsuz

Henüz yorum yapılmamış.

Bu yazıya yapılan yorumlar için RSS beslemeleri.

Sizde Yazın